Перейти до основного вмісту
Анонс зустрічі
Аконкагуа. Післясмак.
Досі невідомо, чи Джордж Меллорі та Ендрю Ірвін були першими підкорювачами Евересту. Тіло Меллорі знайшли через 75 років після спроби їх сходження, тіло Ірвіна не знайшли й досі. Але у Меллорі в кишенях не було фото його дружини Рут, яке він обіцяв залишити на вершині. Тому особисто я вірю, що Меллорі та Ірвін таки дісталися вершини Евересту в 1924 році.
Кажуть, що на зустрічі студентів з Робертом Скоттом напередодні його експедиції в Антарктиду молодий Джордж Меллорі запитав Скотта «Скажіть, якщо ваша експедиція на Південний полюс завершиться успішно, то що залишиться підкорювати нам, молодим?..» На що Скотт відповів «Еверест».
Сьогодні на рідному матфаці в майже домашній атмосфері я розповіла про подорож на Аконкагуа, найвищу вершину обох Америк, а також західної та південної півкуль. Я не люблю відповідати на запитання на кшталт «І що далі?» тому, що вони віддають заздрістю. Мені більше до вподоби питання в стилі Джорджа Меллорі.
Після своєї розповіді я отримала в подарунок від факультету кружечку з написом «Шукай мене там, де гори зустрічаються з небом». Мабуть, це найкраща відповідь на питання «І що далі?»…
І нехай у кожного буде свій Еверест. Навіть після того, як хтось інший здобуде свій Південний полюс.
Дякую матфаку за теплу зустріч!
                                                                                                                                Олена Карлова
Відеонарізка зустрічі
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності